Édes-rémes együttélés - " A fiúknak kell valaki, aki takarít utánuk !? "
2018. április 13. írta: h.Szilvi_

Édes-rémes együttélés - " A fiúknak kell valaki, aki takarít utánuk !? "

A kapcsolat kezdeti időszakában, mikor még minden külön töltött óra felér egy kisebb világvégével, egyre jobban vágyunk arra, hogy szívünk kuglófjának egyetlen mazsolájával oszthassuk meg életünk minden egyes percét. Így hát, keresünk egy kis romantikus lakot, ami a maga 40 négyzetméterével is kielégíti minden igényünket, mert az első hetekben legfőbb mozgásterünk az ágy , a hűtő és a fürdőszoba között helyezkedik majd el . Szex , szex és még több szex. Erről szólnak, azok a bizonyos mézes hetek . 

De mi van utána ? Mi van, ha azok a dolgok, amiket kezdetben még észre sem vettünk, hirtelen gigászi méreteket öltenek és mi egyre többször kapjuk magunkat azon, hogy házisárkány módjára tajtékzunk már megint?

 

Az együttélés és a házasság majdnem ugyanaz, kivéve hogy az egyik önkéntes, a másik meg kötelező. (Sári, 7 éves)

 

 

Én + Te = Mi ?

 

Tévedés. Te vagy és én vagyok. Te is hoztad magaddal az egész életed, a szokásaid , a mintáid , ahogy én is. Akkor lesz ebből mi , ha bizonyos dolgokban megegyezünk és felépítünk egy közös megegyezésen alapuló, működőképes rendszert. Na, igen, de ahogy telik az idő, a párok nagy többsége ( örülök a kivételeknek) hajlamos beleszürkülni és kényelmesedni a kapcsolatba.

Kezdetben még mindketten ügyelünk a kinézetünkre, legfőbb küldetésünk tetszeni a másiknak és a végletekig megkímélni őt a kevésbé kívánatos dolgainktól. Ismerős ? Frissen borotvált arc az uraknál, selymes lábak a hölgyeknél, parfümfelhő, szexi fehérnemű . Később már csak a Megint nem Borotválkozz meg! felkiáltás marad és a legszexibb ruhadarabunkat is kivételes alkalmakra vesszük elő. Marad az alvós póló :)

 

       Az 5 legnagyobb kapcsolatgyilkos (saját, szubjektív lista) 

 

  • Televízió és társai 

 

Egyszerűen száműzni kellene az életünkből, legalábbis a hálószobából biztosan. Nincs annál vágylohasztóbb, mint a céltalan tv kapcsolgatás. Régóta együtt élő pároknál fordul elő, hogy  műsorkeresgetéssel töltik az időt ahelyett, hogy mondjuk, összebújnának. Egy- egy jó film megnézése, akár jó program is lehet , de ha az intimitás szentélyét már Berki és a média szenny uralja, akkor könnyedén elveszíthetjük egymást, noha egy ágyban fekszünk. Laptop és a többi is jobb, ha kívül maradnak. Illetve tiszteljük meg egymást annyival, ha hozzád beszélek, nem a telefont nyomkodod!

 

  • Rutin 

 

Megöl, de tényleg. Ha a párnak vannak szokásai, amit szeretnek együtt csinálni, az még nem rossz értelemben vett megszokás. Viszont , ha minden napunk ugyanúgy telik, nincs benne semmi új, akkor a rutin lassacskán felemészti a kapcsolatot. Éppen úgy kell az izgalom és a változatosság évek múltán is, mint a legelején. 

 

  • Alvás - Horkolás

 

Persze, gyorsabban el kellene aludni és akkor nem hallom, tudom én :) Mint a borosta , ami csak az egyik oldalon szúr, ezt is ismerem. De tényleg nagyon ki tudja meríteni az embert, mikor egyfolytában a másikat kell lökdösni , hogy forduljon már meg. A "piszkálódás" a másikat is zavarja, így jóformán még éjjel is konfliktusban állunk. A megoldásra egyenlőre még nem jöttem rá, ha valakinek van jó ötlete szóljon ! 

 

  • Házimunka 

 

Ez az , amiben már a legelején ki kell teríteni a kártyákat és le kell fektetni a mindkét fél számára megfelelő szabályokat. Máskülönben az egyik csak az előnyeit élvezi annak , amit a másik házi robotként végez. Nem csak a nő dolga ! Régi felfogás már ez , még is sokakat ismerek , ahol a nő úgy szolgálja ki a férfit, mint a pincér a vendégeket az étteremben. Mivel a férfi megszokta már ezt a fajta kiszolgálást, így idővel meg is követeli magának. Együttélés, egy háztartás, két emberre ! 

 

  • Pénz 

 

Komoly konfliktus forrás az én pénzem te pénzed vagy a mi pénzünk kérdés. Ebben is meg kell egyezni már az elején. Már nem csak a férfi a családfenntartó, a nőnek is van önálló keresete. Fel lehet osztani, hogy ki mit fizet . Ebben a kérdésben a legfontosabb tényező az őszinteség és a bizalom. Egy jól működő kapcsolatban nem jelenthet problémát.  

 

Összességében azért nem olyan rossz dolog az az együttélés, persze ha a megfelelő emberrel bútoroztunk össze. Sok odafigyelés, kevés eltunyulás és sok - sok  kompromisszum. Talán működhet ...

Ti mit gondoltok erről ? Nálatok, hogy működik mindez ? 

És persze a legfontosabb kérdés : 

 

Házasnak vagy egyedülállónak jobb lenni? 

  • A lányoknak jobb egyedülállónak lenni, de a fiúknak nem. A fiúknak kell valaki, aki takarít utánuk. (Anita, 9 éves)

 

Lélekhatár szerz. 

 



 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. 

 

Még több bejegyzésért, hasznos tartalomért, kövesd a Lélekhatár Blog Facebook oldalát is 

Katt ide !

süti beállítások módosítása