Ha nem vézna modell , de nem is plus size, akkor micsoda ?
2018. május 06. írta: h.Szilvi_

Ha nem vézna modell , de nem is plus size, akkor micsoda ?

Ismét belefutottam egy olyan cikkbe , amiben ezredszer is egy plus size modell próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy nem csak a tökéletes alkatú lányok lehetnek szépek. Igen ám , de igencsak felhúztam a szemöldököm, mikor megpillantottam az a képet, amelyen egy vékonyabb modell pozitúráját másolta le a teltebb hölgyemény. Bocsássa meg , nekem a világ szeretem a ... , jah nem, szóval én kérek elnézést, de egyáltalán nem tetszett a hölgy igencsak terebélyesre hízott teste, amit kérés nélkül az arcomba tol, s amivel azt hirdeti, hogy tessék csak nyugodtan elhízni , nincs abban semmi rossz. Már csak azért sem tudom magaménak hívni ezt a plus size dolgot sem, mert bosszantó, hogy ma a két nő , plusz egy fő felállás létezik csak. Azaz, vannak  a modellek, a plus size modellek , meg mi, valahol a körön kívül.  Az olyan jánykák, akiknek se nem zörög a csontjuk, se nem érik el  a kövér kategóriát (mármint mihez képest kövér , ugye ) . Na, de a  valódi kérdés az, hogy minket hogyan neveznek egyáltalán? Milyenek vagyunk mi ? Olyan semmilyenek ezek szerint . A gúnynevünk is szimplán csak az, hogy  átlagos ? És akkor kinek illene elfogadnia magát végeredményben ? Nekem , neked vagy nekik ? Véleménycikk következik. 

 

Kép : https://www.mamamia.com.au/fat-kids/

 

 

Folyton csak a két tábor harcát látjuk. Ez a médiának nevezett gépezet, egyre  megpróbálja lenyomni a torkunkon,  a kénye kedve szerint hetente váltogatott trendi listát, a rajta szereplő dolgokkal és emberekkel. Merthogy nem is olyan régen még elképzelhetetlen lett volna az , hogy modellnek nevezhessünk egy olyan nőt, aki vaságy nélkül elérte az 50 és neadjisten' plusz kilót.

Ma meg, azt akarják elhitetni itt a jónéppel , hogy irtózatosan szexi 4XL-es ruhát hordani és kifulladni már attól is, hogy megpróbáltam bekötni a saját cipőmet. Letagadni azt, hogy mennyi egészségügyi kockázata is létezik annak, ha valaki tonnásra hízik és soha meg sem próbál lefogyni egy dekát sem, mert teszem azt mondjuk,  plus size modellnek készül. Bocsánat hölgyeim, de véleményem szerint éppoly káros ez a plus size kultusz, mint a zörgő csontú modelleké. Egyik kutya , másik eb, szokták volt mondani. Irtózatosan átestünk a ló túloldalára. Na , de elég már az állatos szólásmondásokból :)

Lássuk inkább miről beszélek : 

 

Kim Kardashian és a plus size modell esete :  https://www.instagram.com/eatthecaketoo/ 

 

 

Mondjuk jegyezzük meg itt gyorsan zárójelbe, hogy Kim ráadásul még nem is a tipikus vézna nők közé tartozik. Mégis 5 ezer ember kedvelte ezt a felhívást, kvázi egyetértett azzal, hogy elhízottnak lenni igenis menő. Véleményem szerint , ha már véleménycikket ígértem, óriási jó dolog arra biztatni az önbizalomhiányos nő társadalmat, hogy igenis fogadja el magát, viszont rettenetesen hiteltelennek tartom mindezt, egy plus size modell képeivel hirdetni.

 

Egyáltalán nem természetes az, hogy önnön lustaságunkat legalizálva, olyan eszméket hirdetünk, amik abszolúte károsak az egészségre. 

 

Éppúgy, ahogy az sem természetes , ha valaki vattát zabál , hogy a 45 kilós versenysúlyát tartani tudja, úgy annak sem kellene elfogadottnak lennie , hogy 4XL-es ruhákban is lehetünk szexik , sugárzóak és egészségesek. (Nem kérek elnézést.)Vannak dolgok igen, amiket nem tudunk változtatni. Széles csípő, vastagabb comb stb. De ha odafigyelünk a táplálkozásunkra, urambocsá' még sportolunk is kicsit, abból biztosan nem származik problémánk .

Mégis mindazon nők, akik a körön kívül estek, akik semmilyen modell kategóriába nem férnek bele, őrült szorongásokkal, kisebbségi komplexusokkal küzdenek amiatt, hogy ők nem elég szépek. Pedig dehogynem. Csak átlagos nőket mutogatni, még nem elég "menő". 

Remélem hamarosan eljutunk oda is, ahol a 'pozitív testkép ' szemléletét nem szélsőségekkel , sokkal inkább természetességgell hirdetik majd. 

 

Te mit gondolsz erről ? 

 

Köszönöm a figyelmet!

Lélekhatár szerz. 


 

Új bejegyzésekért, további tartalmakért kövesd   a Lélekhatár blog Facebook oldalát is !

 

Megosztásodat megköszönöm! 

 

 

 

süti beállítások módosítása