Érzések, Érzékelések, Tapasztalatok, Vélemények - Kendőzetlen Őszinteséggel

Lélekhatár

A 10 legrosszabb "jó tanács", amit valaha kaptam - Érdemes nem megfogadni őket.

2018. november 30. - h.szilvy_

Néha rémesen fárasztó dolog mások okosságait hallgatni. Mit néha? Olykor még magamat is őrülten unom, nemhogy őket. Mondom miért. 
girl-3801536_1280.jpg

 

Ne sírj, nem érsz el vele semmit

Akár igaz is lehetne ugyebár. Csak épp nem az. Egy jó kiadós sírás rengeteg feszültségtől szabadítja meg az embert. S hál' égnek ma már egyre több ember ad hangot ama igazolt meggyőződésnek, hogy az elfojtás megbetegít. Ha sírni látsz, ülj le mellém és simogasd a vállam. Nem kellenek a "jó tanácsok" . Pont.

Engedd el a múltat 

Az előzőhöz hasonlóan rendkívül ártalmas mondat, hiszen egész egyszerűen földi halandó számára teljesíthetetlen feladat. Nincs olyan, hogy na, akkor holnaptól elfelejtek minden rosszat és előhúzok a farzsebemből egy tiszta lapot. Ez az egész múlt dolog nem olyan, mint a fing, hogy csak úgy egyszerűen el lehet engedni.

Tűnj elérhetetlennek

Női magazinok jó tanácsai között általában első helyen szerepel. Merthogy a férfiak állítólag imádnak vadászni. Féligazság. Mert, ha túl elérhetetlennek mutatod magad, akkor teljesen félreértelmezik a jeleket és mindenképp azt fogják gondolni, hogy egyszerűen semmit sem akarsz tőlük. Már elnézést, de mind tudjuk, hogy mélyen tisztelt férfiaink nem épp gondolatolvasási képességeikről híresek és a jelrendszerekben sem ismerik ki túl jól magukat. 

Ne bízz senkiben 

Ne hát, őrjítsd meg inkább saját magadat! Már hogy a fenébe tudnál úgy együtt lenni életed értelmével, hogy folyton kételkedsz benne? Agyrém. Zárójelben megjegyezném, hogy ha hosszúlábszőkehaj flangál körülötte, akkor jobb azért, ha nyomkövetőt teszel férjurad bokájára. Zárójel bezár. 

Állj be a sorba

Igen, mindenképpen. Ezt általában azok tanácsolják másoknak, akik sosem mertek kilépni a saját árnyékukból sem. Ha szorongásokkal és feszültséggel teli életre vágysz, feltétlenül hallgass rájuk. Ha viszont szeretnéd a saját utadat járni, akkor kerüld el az olyan kicsinyes embereket, akik folyton ilyeneket tanácsolgatnának neked.

 

Ne álmodozz

Az élet nem egy tündérmese. Csekkek vannak, meg hitelek és munkahelyek. Ne gondold, hogy majd pont neked sikerül az, ami előtted százaknak nem. Örülj annak amid van és csend legyen. Ismerős? 

Nőj fel

Így folytatódik az előző pontban megkezdett mondat. Merthogy az átlag felfogás szerint, egy bizonyos kor után már vannak szabályok, amiket be kell tartani. Soha ne fogadd meg ezeket a jó tanácsokat, ha boldog akarsz lenni. Ha viszont frusztrált, idegbajos és bokáig ráncos, ámde nagybetűs Felnőtté szeretnél válni, akkor hallgass a jóakaróidra. 

A nő dolga 

Örökös vitaforrás a téma. Pedig valójában már maga a mondatösszetétel is vérlázító. Merthogy a mondat párja a: "férfi dolga" lenne, ám olyan nem él a köztudatban. 

Hallgass másokra

Ugye? Sokszor hallottam már azt a jó tanácsot, hogy kérdezzem meg mások véleményét is adott témában. Legtöbbször vagy azt mondták, amit hallani akartam vagy annak a szöges ellentétét. Még soha nem lettem előrébb attól, hogy a saját életem dolgaira kértem véleményezést. Valójában semmi értelme. Kevés kivétel adódik, mikor valóban értékes, megfontolandó jó tanácsot kapsz másoktól. 

Mondd el a véleményed

Nos, miután meghallgattad a fentebb említett remek tanácsokat, fontos, hogy te is kezdj el tanácsokat osztogatni másoknak. Csak aztán majd ne lepődj meg rajta, ha ellened fordítják az egészet és úgy kezdik a mondataikat, hogy "dehát te mondtad!" ...

 

Mondjuk szerintem a legtutibb az lenne, ha mindenki csak saját magának tanácsolgatna. Tényleg jobb hely lenne a világ. 

Szerinted?

 


Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is. 

További tartalmakért kövesd a LélekHatár Blog Facebook oldalát is.

Ide kattintva megteheted:facebook.com/lelekhatar.blog.hu