Romantikus kis hazugságok Top3 - Szerelmünk lapjai kontra valóság
2019. március 25. írta: h.Szilvi_

Romantikus kis hazugságok Top3 - Szerelmünk lapjai kontra valóság

Egymást érik az olyan cikkek, melyek folyton - folyvást megpróbálják eladni nekünk a filmeken látott, írók által megálmodott álvalóságok garmadáját. Igen, fantasztikusan jó érzés végignézni kedvenc romantikus történeteinket, elképzelni, milyen lesz majd, ha velünk is megtörténik, amit ott láttunk. Ám van egy kis porszem a gépezetben: ez itt a valóság, ami sajnos sorozatos hétköznapokból áll és legtöbbször nem a felhők felett három méterrel való úszkálással jár. 

Még mielőtt messzire szaladnál, azt gondolván, hogy egy újabb csalódott női sipákolást fogsz hallani, megnyugtatlak, nem ezért íródik a bejegyzés. Bár ettől természetesen még jogodban áll elkattintatni, senki sem fog visszatartani.

 people-4047493_1920.jpg

Szóval az van, hogy egész egyszerűen frászt kapok az önámítástól és rendkívüli módon szúrják a szememet az olyan irományok, amik ingyen és bérmentve, a tökéletes kapcsolatok illúzióját ajánlgatják nekünk. Egyetlen darab gondom van velük, méghozzá az, hogy a legtöbbjük hazugság.

Aki élt már hosszabb kapcsolatban (a két hét nem tartozik ide), az pontosan jól tudja, hogy nem létezik zökkenőmentes kapcsolat, előbb-utóbb mindannyian problémákkal szembesülünk majd. És ekkor, ezekben a sebezhető időszakokban, rendesen szíven találják az embert az olyan cikkek, amik szerint például 

A boldog párkapcsolatban nincsenek viták 

A francokat nincsenek. Csak abban vannak igazán. Két különböző ember együttélésében teljesen egyértelmű, hogy olykor akadnak súrlódások, meg nem értettségek. Sok éves kapcsolatokban pedig alap, hogy lesznek olyan időszakok, mikor a hátunk közepére se kívánjuk egymást. Teljességgel természetes, ha néha tányértörésre kerül a sor, nyilván csak képletesen, és mindaddig nem is tekinthetjük problémának az időről-időre jelentkező vitákat, még nem állandósulnak azok. Ahol nincsenek súrlódások, ott egyből felmerülhet néhány kérdés. Például, hogy a felek töltenek-e egymással elegendő időt, szoktak-e beszélgetni a hétköznapi dolgokon kívül másról is? Egyáltalán, törődnek-e még a másik véleményével?

Mert, ha a kérdésre, "Hogy vagytok?" azt válaszoljuk, hogy "Elvagyunk", akkor valójában úgy vagyunk, mint én a szomszédommal. Egymás mellett, szépen csendben, nem zavarjuk a másik köreit. 

 A tűz mindig tombol 

Hát persze. Úgy, mint a filmeken, nem igaz? - Nem. Merthogy a filmekből kihagytak néhány apró momentumot. Pl. a 8-10 óra munkát, a fáradtan egymás mellé dőlést, a tv - telefon nyomkodást, a sárga csekkeket, a hajtást, a stresszt, amik az év 365 napján nehezítik az életünket és amik hatására megesik, hogy lepedőakrobatika helyett, a kiadós alvást részesítjük inkább előnyben. Ha ellaposodni látszik a kapcsolat, rögtön fújjuk a riadót, mert hát nekünk azt mondták, hogy heti x- szer kell  összebújni ahhoz, hogy megfelelően működjön a kapcsolatunk. Azt is mondták még ezekben a nagybecsű cikkekben, hogy, ha a párunk nem kíván, az a mi hibánk és fix, hogy elhanyagoltuk magunkat, ha nem ugrik ránk minden este. Valójában pedig, a téma egyáltalán nem fekete -fehér, már csak azon apropóból sem, hogy nincs két egyforma kapcsolat és nem létezik örökérvényű iránymutató sem, ami mindegyikre egyaránt vonatkozna. 

 A szerelem mindent legyőz

Ó, de csodálatosan is hangzik, ám valójában csak féligazság. Sajnos könnyedén találhatjuk szembe magunkat olyan esetekkel, mikor a szerelem egyszerűen nem elég. Gyarló emberek lévén ráadásul, még mindig képtelenek vagyunk megjegyezni, hogy egyetlen kapcsolat sem működik magától, sokszor vesszük túl magától értetődőnek, hogy a párunk a miénk, szeret minket. Aztán beleülünk az egészbe és egy szép napon arra ébredünk, hogy egyedül maradtunk. Bármekkora szerelmet képesek vagyunk kioltani, ha hagyjuk, hogy elhidegüljünk. Merthogy az elhidegültünk egymástól nem az ok, hanem az okozat ilyen esetekben. Nem észrevétlenül, egyik-napról a másikra történik és biztos, hogy egy kapcsolat helyrehozásához, a szerelem megléte csak az alap lesz.

Szóval, le a népbutító cikkekkel, éljen az őszinteség! Ja, nem. A francba, már megint szembementem az általános elvárásokkal - nem tehetek róla, de sok minden van, ami böki a csőrömet.

Ha te is hasonló cipőben jársz, küldj bátran saját sztorit, észrevételt, bármit a : bagolyvar90@gmail.com címre.   

( A te nem vagy normális, te egy idióa vagy, dagi, bloggerecske, nyomi követőid és hasonló dolgokat hagyjuk, az email cím nem szemetesláda, köszike ) 

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is. 

Továbbiakért kövesd a Lélekhatár Blog Facebook oldalát. 

Lélekhatár Blog

- Garantáltan önámítás - mentes léleksimogatás -

süti beállítások módosítása