Garantáltan önámítás mentes léleksimogatás

Lélekhatár

Teleszemetelik a lelkedet - Panaszkodók lélektana

2019. június 19. - h.szilvy_

Na már most, biztosan ismersz te is olyan embereket, akiknek megállás nélkül, folyton-folyvást csak a panasz árad kifelé a szájukon, észre sem véve, hogy teljesen leszívják a beszélgetőpartnerük energiaszintjét. Ha senkit sem ismersz az energiavámpírok ezen típusából, akkor a szokásos séma szerint, éppen te vagy az. Jobb esetben viszont, azért nincs körülötted egy ilyen ember sem, mert sikeresen felismerted és távol is tartod magadtól őket. Saját tapasztalatok és némi utána olvasás alapján összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat a panaszkodásról és annak hatékony művelőiről. 

mary-pickford-1963155_1920.jpg

 

Tovább

Grafikusművész, aki berajzolja magát a csillagok közé - Inspiráló nők - Interjú

Berzsán Eszti illusztrátor lenyűgöző képei láttán folyton az az érzésem támad, hogy egy másik világba kerültem, ahol tényleg léteznek még csodák. Alkotásai mind egytől-egyig egyedi remekművek, melyeken keresztül megismerhetünk alkotójuk lelkéből is néhány szeletet. Pozitív személyisége, tehetsége és lenyűgöző alkotásai okán, mindenképp szerepelnie kellett az Inspiráló nők cikksorozatban, melyre szerencsémre, azonnal igent is mondott (innen is köszönöm neki). A cikksorozat legújabb részében tehát (előzőek, az interjú menüpont alatt), Berzsán Esztivel beszélgettünk. 

54517307_2074063479375948_4769953931197415424_n.jpg

Tovább

Hogyan ne legyünk boldogok? Kezdő kurzus - 6 lépésben

Follow my blog with Bloglovin

Annyira, de annyira szeretem a listákat, hogy gondoltam kreálok is egy sajátot, de mivel minden ehhez hasonló pontokba szedett remekmű a boldogság kék madarát hivatott megtalálni, formabontó módon, én most az ellentétét kutatom. A tőlem megszokott önámítás mentes őszinteséggel listába szedtem, mik azok a dolgok, amiktől tutira messzire kerül majd az ún. boldogság. Vigyázat, eme remekbe szabott alkotás, nyomokban iróniát (is) tartalmazhat. 

 

backlit-1870004_1920.jpg

Tovább

Hitek és tévhitek - Az érzékeny emberek mindenen bőgnek!?

Szükségünk van a címkékre, hogy könnyedén bekategorizálhassuk egymást. Mert mivé is lenne a világ, ha nemes egyszerűséggel csak annyit mondanánk: emberek vannak, akik mind különböznek ugyan, de épp ez a jó bennük? - nem, ez nyilván túl közhelyes lenne, én meg megint álomvilágban lépkedek.

Kellenek a kategóriák, a kasztok, hogy általuk megszülethessenek az introvertáltak, az extrovertáltak, az empaták, meg az érzékenyek és a hozzájuk hasonló furcsa szerzetek. S, ha már életre hívtuk őket, hát közös tulajdonságaikat rájuk aggatva, könnyedén kipipálhatjuk a "jól ismerjük őket" (is) rubrikát.

De mi van, ha tévedünk?  

fashion-1063100_1920.jpg

Tovább

Légy önmagad! - Értem, köszi szépen. De megmondanád, hogy ki vagyok én?

Annyira, de annyira szeretem a semmilyen tartalommal nem rendelkező, motivációs, inspirációs, netán pozitív gondolat címkékkel ellátott sallangokat! Imádom bennük, hogy konkrét marketingkoncepciókat lehet felhúzni rájuk, miközben az égvilágon semmit sem jelentenek.

A Légy önmagad! a fentebb említett hangzatos hívószavak egyik legkiemelkedőbb baromsága. Hogy miért?

girl-1828536_1920.jpg

Tovább