A jól működő, hosszútávú kapcsolat, csak unalmas lehet!
2019. január 07. írta: h.Szilvi_

A jól működő, hosszútávú kapcsolat, csak unalmas lehet!

Jól működő és hosszútávú.

Nem a jobbra húztam Tinderen, aztán Meg, majd mentem tovább kapcsolatokról és nem is azokról az x éve "működő" társas magányokról beszélünk, amiket csak az idő, a gyerekek vagy a megszokás tart össze. És nem, nem bolondult meg a szerző sem, ezért rögtön meg is magyarázza, hogy pontosan mit ért az unalmas szó alatt. 

Sokszor hallottam mostanában férfiak szájából a következő mondatot: "Persze, nyekeregtek itt nekünk arról, hogy nyugalomra és biztonságra vágytok, aztán, mikor megkaptátok, rögtön unatkozni kezdtek és fejvesztve menekültök a rosszfiúk karjaiba!" 

Nos, innen is üzenném ezeknek a férfiaknak, hogy nem vitatkozom, elképzelhető, hogy vannak olyan nők, akikre igaz ez a fáma, ám a legtöbben mégiscsak az "unalmas", amolyan hagyományos kapcsolatra vágyunk. 

Mert a jól működő, hosszú kapcsolat csak "unalmas" lehet. Hisz 

sleep-1769754_1920.jpg

 

Tuti biztos, hogy amellett ébredsz, akivel nyugovóra tértél

Full nyugalom és kiszámíthatóság. Semmi extra. Amolyan magamfajtáknak való langyos víz ez, akik szeretnek szeretve lenni és a másik karjaiban elaludni. És durva, de, ha a megfelelő ember mellett vagy, nem is vágysz másra.

Nem kell már a végeláthatatlan bulikázás, sem az "Úristen, mi a fene történt tegnap este?" életérzés. Veszélyes terep ez, könnyen hozzá lehet szokni és nehezen engedi el az ember ezt a fajta "uncsi" biztonságot. 

Nem beszélve arról, hogy, ha ez a kapcsolat valóban jól működik és elkötelezett mindkét részről, akkor többnyire abban is biztos lehetsz, hogy folyton 

Egyetlen emberrel bújsz majd ágyba

Nagy előnye, hogy nem kell lázasan kutatni az agyadban, hogyan is hívják az aktuális kedvest. Jó nyilván most csak viccelek, de lényegében nem mondok hülyeséget. Könnyen bele lehet szeretni ebbe az "unalmas" házaséletbe, hisz mégiscsak van abban valami varázslatos, ha az emberlányát őszintén szereti az, akivel lefekszik.

Jó mondjuk az is igaz, hogy ennél a pontnál semmilyen szinten nem szabad idézőjel nélkül alkalmazni az unalom szót, hisz ebben az esetben nem egyéjszakás kapcsolatokról, hanem évekről, esetenként egy egész életről beszélünk. Arra ki kell ügyelnünk, hogy a megszokás semmiképp ne vegye át a hatalmat az intimitásunkban.

A másik mindent tud rólad

Egy idő után már nem tudod megjátszani magad, hisz egy légtérben élitek az életeteket. Nehéz lenne éveken keresztül Mr./Mrs. tökéletest alakítani. A jó hír, hogy nem is kell. Egy jól működő kapcsolat olyan szinten "unalmas", hogy álarcokat sem kell viselni benne. Na jó, olykor egy-egy beöltözősdi belefér azért. 

Nincs bizonytalanság

Ha jól működik az a kapcsolat, akkor bizalom van. Tudod, hogy mit érez irántad, nem rágod le mind a tíz körmöd, ha a szokásosnál egy órával később ér haza. Ahogy te sem kacsingatsz a postásra, mert tudod, hogy mennyire törékeny is tud lenni a bizalom két ember között.

"Dögunalom". De furcsa fétis ez, mert valahogy nem is vágyunk már azokra az átsírt éjszakákra és az állandó "Szeret vagy nem szeret?" kérdéskörön való aggódásra. 

Vele képzeled el a jövőt

Nem elég, hogy minden egyes nap látod a képét, de valami furcsa beidegződésnek köszönhetően, a rátok váró jövőbeni szépreményeket is vele képzeled el. Micsoda begyöpösödött felfogás, nem igaz? Vagyunk azért még jó páran, akik az izgalmakat egyetlen emberre redukáltuk, de furcsa mód mégis mindent megkapunk attól az egytől, amire csak vágyunk. Azt hiszem, ezt hívják szerelemnek. 

Figyelem! Akik nem vágynak ilyesfajta "unalmakra", azok jobb, ha messzire elkerülnek mindent, ami komoly párkapcsolathoz vezethetne. Élvezzék csak az életet bátran, nem mindenkinek való ez az elkötelezősdi.

Hisz azt még meg sem említettem, hogy minden egyes nap kőkeményen kell dolgozni azért, hogy az "unalmas" szót ne kelljen idézőjel nélkül leírni. 

 A következő bejegyzésben kitérünk rá, hogy mitől is működik jól egy párkapcsolat, amolyan boldog párok titkai stílusban. 

Ha tetszett a bejegyzés, megosztásod megköszönöm. 

és, hogy ne maradj le semmiről,

kövesd a Lélekhatár Blog Facebook oldalát is. 

 

 

süti beállítások módosítása