A Tökéletes párkapcsolatok 5 Titka
2019. szeptember 24. írta: h.Szilvi_

A Tökéletes párkapcsolatok 5 Titka

Bicskanyitogató egy cím nem mondom, de mivel ma már kb. hetedjére jött velem szembe a drága, gondoltam, megragadom az alkalmat és kifejtem én is a véleményemet a témával kapcsolatban. Hogy minek? - Mert megtehetem.  És milyen jogcímen? Csak. - üdv. a szerk.

Szóval az van, hogy szerintem, a tökéletes párkapcsolatoknak semmilyen titka sem lehet, már csak azon apropóból sem, hogy egyszerűen nem is léteznek. Tehát, ha legközelebb a tökéletes és titok szavakat látjuk egy mondaton belül, akkor azon nyomban kezdjünk gyanakodni, mert holtbiztos, hogy éppen beetetni készülnek bennünket (tényleg egy lelketlen némber vagyok, már megint mindenkit lehoztam az életről).

Na, de azért, hogy visszatornásszam a nem létező népszerűségi indexemet, megosztok néhány magvasabb gondolatot arról is, hogy vajon mit csinálhatnak másképp azok a párok, akik hellyel-közzel képesek jól működtetni egy hosszú távon is boldog párkapcsolatot. Íme: 

beautiful-bed-bedroom-1450155.jpg

 

  • Nem olvasnak listákat 

Ezek a boldogságos párkapcsolatos titkos cikkek ugyanis, anélkül állapítanak meg, majd közölnek szentírásként dolgokat, hogy figyelembe vennék azt az aprócska tényt, hogy nincs két egyforma ember, amiből egyenesen következnie kellene annak is, hogy nincsenek ugyanolyan párkapcsolatok sem. Vagyis, amiket összehordanak ezek a cikkek, azok az esetek x százalékában megállják a helyüket, y esetben azonban, egyáltalán nem relevánsak.

Példának okáért, vegyünk egy Józsit, meg egy Gizikét, akik rettentően jól érzik magukat egymás társaságában, egyébként is antiszociálisak, így az idejük legnagyobb részét kettesben szeretik eltölteni. Ráadásul még olyan elvetemültek is, hogy B terveket sem szőttek, együtt akarják leélni az egész életüket.

Nos, a "szakirodalom" szerint, ők alsó hangon is egy mentális zavarokkal küzdő kapcsolatfüggő páros lesznek. De, ha ők nem olvasnak ilyen nyomorult listákat, akkor nekik erről fogalmuk sem lesz. Ergo, boldogan élnek együtt, még meg nem halnak. Vagy ameddig akarnak.

  • Le... mások véleményét  

Mekkora az a korkülönbség, ami még elfogadható egy kapcsolatban? Mennyi idő után kell összeházasodni? Milyen kocsival, pénztárca vastagsággal kell rendelkeznie egy férfinak? Mennyire kell otthon lennie a konyhában egy nőnek? Bla, Bla, Bla....

Egy rakat nyomorúságos elvárás, amiket szívünk szerint, mi magunk fel sem állítanánk hőn szeretett Hosé Ármándónknak/Rosalindánknak, csak hát ott van a társadalom, a család, a barát/nők, a szomszéd Joli néni, a JóskaPista bácsi, meg a fene tudja még ki, akik mindannyian készséggel belehápognak a kapcsolatunkba.

Csakhogy, mivel nem a szomszéd és nem is édesanyukánk készül összekötni az életét aktuális kedvesünkkel, jobban tennénk, ha nem is hagynánk beleszólást nekik.

Ha elcsesszük, hát istenem. Jó pap is holtig tanul.

 

  • Saját elvárásaik vannak egymás felé

De nem ám olyan Love Island módra, hogy az egyikünk egy csodálatosan csillogó értékes gyémánt, a másik meg örüljön, hogy a bányában dolgozhat értünk. Azt várom el a másiktól, amit én is nyújtani tudok. Nincs ebben semmi titok, színtiszta logika. Ész se sok kell hozzá - lásd, még én is ki tudtam gondolni.

És itt sem feltétlen kell figyelembe venni mások meglátásait. Ha nekünk jó a nyitott házasság, akkor úgy. Ha monogámiát fogadtunk, akkor úgy. Ha csak összejárunk, akkor úgy. Gyerekkel vagy anélkül. Kutyával vagy nélküle. Tök mindegy, ha nem bántunk vele másokat, akkor csak minket, kettőnket kell boldoggá tegyen.

  • Ha elromlik, megjavítják

Először is tudni kell, hogy nem magától romlik el és azt is, hogy nem csak a másik felelős érte. Másodsorban tudni kell felismerni azt is, hogy érdemes-e javítgatni vagy valami már visszafordíthatatlanul félresiklott. Ha utóbbi, akkor nincs értelme egymás mellett vegetálni, lépni kell tovább. Ha viszont, van még remény, akkor kőkeményen dolgozni kell érte. Mert holtbiztos, hogy a soron következő kapcsolatban is lesz gond bőven, felesleges mindig menekülni előle.

  • Odaadják a szívüket

Nem félig és nem csak egy szegletét. Az egészet. Annak ellenére is, hogy mindig ott lebeg majd a sérülésveszély. A klasszikus szerelmekben nincsenek menekülőutak. Sem titkos tervek. Sem B, meg C opciók. Csak mi vagyunk, ketten. A saját, közösen felépített világunkban. Szívünkben az egymásnak tett ígéreteinkkel és lelkünkben az egymásba vetett őszinte hittel:

szánt szándékkal soha nem fogjuk bántani egymást.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 

Továbbiakért kövesd a blog Facebook oldalát. 

 

süti beállítások módosítása