Törődj magaddal! - Útmutató rosszfej' embereknek
2019. augusztus 27. írta: h.Szilvi_

Törődj magaddal! - Útmutató rosszfej' embereknek

De könyörögve kérlek, ne úgy törődj magaddal, mint a Garnier, hanem úgy tényleg, istenigazából. Szállj le-ki idegen emberek életéből/ről, mert hidd el, bármennyire is igyekszel, a saját nyomoroddal nem fogod tudni lehúzni őket a szintedre, akárhogy is szeretnéd (nem véletlenül vagy te ott, ők meg némileg feljebb), viszont kifejezetten idegesíted még azokat is, akik már-már Buddhára meditálták magukat.

Mondjuk, ha nálad ennyiben ki is merül a siker fogalma, ám legyen, cseszegess csak bátran másokat, legfeljebb egy újabb embernél kerülsz a tiltólistára - azt meg már, úgyis megszoktad, tudjuk. Ha viszont, valami furcsa perverziótól vezérelve mégis úgy éreznéd, ideje megváltozni, eleged van már a sz@rfej imázsból, akkor mondok gyorsan néhány dolgot, amik a segítségedre lehetnek a változásban.   

 woman-3652666_1920.jpg

A más élete

hozzá-szólhatok;

bele-: nem

Mondta Fodor Ákos nagyon bölcsen. Annyival azért kiegészíteném, hogy a hozzászólogatásokkal is csínján bánjunk, mert kevesen díjazzák a kéretlen beledumálásokat a saját életükbe. Na szóval, első és legfontosabb szabály, hogy ismeretlenül nem kummogunk bele senki dolgába.

Amolyan jó fej módra kiválogatjuk a számunkra szimpatise embereket, őket szeressük aztán nagyon, aki meg nem tetszik, azokkal egyszerűen nem foglalkozunk. Nem írogatunk a képeik alá, nem böfögjük tele a kommentszekciót, hisz mindezzel csak magunkat égetjük és anélkül, hogy tudnánk róla, a saját bizonyítványunkat töltögetjük kifelé, nem azét, akit kétpofára szidalmazunk.  

A vélemény még mindig nem tény

Tudni véled, hogy nálad a Szent Grál, meggyőződtél róla, hogy mindenki hülye, csak te vagy okos és teljességgel hiszed, hogy amit láttál, hallottál, tapasztaltál, érzékeltél, az az egyetlen és megrendíthetetlen igazság eme földgolyón. Így is lehetne akár, ha te lennél az egyetlen humanoid, aki részt vesz ebben az életnek nevezett, csodalétezésben.

A gond az, hogy elég sokan vannak itt még rajtad kívül, tehát bármit láttál, hallottál, tapasztaltál, érzékeltél, pusztán egy lehetséges nézőpont, egy vélemény, ami semmiképp sem lehet tény. A jó fej emberek ezért úgy szokták intézni az ilyesmit, hogy elfogadják szép csendben embertársaik másféle meglátásait, elmondják a sajátjaikat és kiegyeznek döntetlenben. A hétköznapi élet ugyanis, nem tudásbázis, se nem bíróság, ezért egyáltalán semmiről sem kell győzködnünk egymást. 

Ne vegyél magadra mindent

Példának okáért, amiket én most itt papírra vetettem, azt ugyan egyes szám második személynek írtam, vagyis úgy tűnhet, hogy épp téged oktatlak- azt pedig jogosan kérhetnéd ki magadnak-, csakhogy, sehol nem látom a nevedet. Ergo fogalmam sincs róla, ki vagy te és arról sem, hogy ki lesz az, aki majd olvassa ezeket a sorokat.

Következésképpen, ha magadra ismertél a leírtakban, az semmiképp sem az én hibám, valami nálad romolhatott el. Ezt a jó fej emberek csoportja általában elsőre is meg szokta érteni és mindig csak azokat a dolgokat veszi magára, amiket annak érez.

Nem áll neki lehordani senkit sem, ha az valami számára nem tetsző, kényelmetlen írással állt elő. Van ugyanis egy titkos funkció, amit te talán még nem ismersz, de én most gyorsan a segítségedre sietek és leleplezem neked azt, ami eddig elkerülte a figyelmedet. Úgy hívják: továbbgörgetés funkció. - Használd csak bátran, hidd el, megéri. 

A sikeres emberek titka 

Nos, már eddig is rendkívüli jófejség tőlem, hogy számomra ismeretlen embereknek ennyit segítettem (ingyen), mégis tovább folytatnám a sort, egy újabb kiemelten top secret fogalommal, amit úgy szoktunk becézgetni: siker.

Kutatják, bizonygatják, keresik, nem lelik és hétről-hétre változik a receptje is. Egy valami azért mégis állandó. Van valami, amit a sikeres emberek nap, mint nap megtesznek. Valami, amit csak azok ismernek, akik kitörtek a sz@rfejség szektájából. Akik kiálltak a sikertelen emberek hosszú-hosszú sorából. Kíváncsi vagy, mi az? Vigyázz, mert megváltoztatja az egész életed! 

Szóval tudni akarod, hogy mi a különbség a sikeres és a sikertelen ember között? 

Nos, az utóbbi mások-; előbbi a saját dolgával foglalkozik. 

Te döntesz, melyik sorba állsz be. De örülnék, ha téged is köszönthetnélek a Törődj magaddal klubban. Ha pedig, már régóta tag vagy, oszd meg másokkal is ezt a kis útmutatót, hátha sikerül átállniuk nekik is a szebbik oldalra ;) 

Továbbiakért gyere a Blog Facebook oldalára. 

Lélekhatár Blog 

Garantáltan önámítás mentes léleksimogatás

süti beállítások módosítása