Mások véleménye nem hozzám tartozik!
2019. január 02. írta: h.Szilvi_

Mások véleménye nem hozzám tartozik!

Nálam már biztos, hogy ez lesz 2019 jelmondata

Kezdjük is gyorsan olyan ordas nagy közhellyel, mint a "Ne azt nézd, mit mond, azt nézd, ki mondja" és folytassuk a "Mások szemében a szálkát, a magáéban a deszkát se" mondattal ezt a remek kis eszmefuttatást, ami az új év apropóján pattant ki a fejemből. 

Nem tettem fogadalmakat, nem kezdtem őrült fogyókúrába és nem vágtam bele egyetlen "Változtasd meg az életed 4 hét alatt" tréningbe sem. Egy dolgot viszont kitűztem arra a bizonyos motivációs táblára, mégpedig azt, hogy mások véleménye engem ugyan idén sem fog meghatározni. Mondom is, hogy miért nem-

gangster-539993_1920.jpg

Mert nagyon sokakat nem vezet más, csak a

Színtiszta Rosszindulat

A legtöbb ember -jogos kritika- címkével látja el a másokhoz vágott ordenáré sértéseit. Túl érzékeny vagy! szokták volt mondani a magunkfajtákra, mikor ki merészeljük kérni magunknak ezeket a verbális bántalmazásokat. Pedig istenemre mondom, az építő jellegű kritikán, bár nem nagyon tetszik, de még én sem sértődök meg.

Engedtessék már meg nekünk azért, hogy más emberek frusztrációját ne kelljen csendben elszenvednünk. Ordas nagy közhely, viszont nagyon is igaz: aki magával rendben van, az másokat sem bánt. Ergo, a hiba nem a mi szerkezetünkben van. Ebben az esetben érdemes érvénybe léptetni, a nézd meg, ki mondja kezdetű remek monológot.

A fentebb említett páciensek rosszindulata mi másból is fakadhatna, mint

Szimpla Irigységből

Vannak olyanok, akik túl gyávák, lusták, túl semmilyenek ahhoz, hogy bármit is elérjenek a saját életükben. Így mindazokat, akiknek vannak álmaik és tesznek is értük, megpróbálják válogatott sértésekkel, burkolt vagy nyílegyenesen célzott önbizalomromboló mondatokkal lehúzni a saját szintjükre

Onnan ismerheted fel őket, hogy a sikereid láttán csak fanyalognak, ám az elsők között lesznek, ha sajnálgatni kell a bukásaid után. Nem riadnak vissza "Az én megmondtam!" felkiáltásoktól sem. A - Téged meg ki kérdezett? mondat bőven elég lesz nekik válaszként, több energiát kár rájuk pocsékolni.

Mások alázásából nyerik az erejüket

Van, aki csak azért piszkálódik és szólogat be, mert olyan szinten szenved a saját kisebbségi komplexusától, hogy képtelen lenne az egyenrangú partnerségre. A legveszélyesebb fajta mind közül, hisz magában hordozza az irigység és rosszindulat minden hozományát. Válogatott eszközöket használ céljai eléréséhez. Könnyedén tönkreteheti azokat az embereket, akiket kiszemelt magának. Na, őt és társait kell jó messzire elkerülni. A véleményük épp annyit ér, mint ők maguk.

Végezetül pedig nagyon fontos eloszlatni azt a tévhitet, hogy

Az zavar másokban, ami magadban is 

Mégpedig azért, mert egész egyszerűen ez a mondat nem minden esetben állja meg a helyét. Nagyon sok olyan seggfej futkos a nagyvilágban, akinek a viselkedésén egyszerűen nincs mit magyarázni. Nem lehet egy életen át azzal takarózni, hogy "Jaj, szegénynek nem volt gyerekszobája!" Már csak azért sem, mert nagyon sok lelkileg sérült ember vált minden rossz ellenére is remek emberré. 

Summa summarum: mások rólunk alkotott véleménye az esetek többségében sokkal inkább róluk, mintsem rólunk szól.

Fogadom tehát 2019-re, hogy a seggfejekről továbbra sem veszek tudomást, mások véleményével meg foglalkozzanak mások. 

Megosztásokat megköszönöm, 

továbbiakért 

kövesd a Lélekhatár Blogot Facebookon is.

süti beállítások módosítása