Bocs srác, de én a "magas fenntartású" nők közé tartozom!
2018. július 11. írta: h.Szilvi_

Bocs srác, de én a "magas fenntartású" nők közé tartozom!

"Akármennyire is dívik az egyenjogúság, a nő akkor érzi nőnek magát, ha nem kell mindig erősnek lennie, és mindenben egyedül döntenie. A nők rengeteg jogot kivívtak maguknak, de ettől még nőnek akarják érezni magukat, és csakis egy erős férfi mellett lehetnek ízig-vérig nők. "

/Király Eszter/

 

A "magas fenntartású" nő fogalma eredetileg egyedit, különlegest, valódi egyéniséget jelentett. Ám napjainkban egyre inkább átveszi a pozitív meghatározás helyét, egy olyan negatív megítélés, mely azt sugallja, hogy ha egy nőnek elvárásai vannak, akkor ő már túl macerás, körülményes, kvázi "drága". Mindenki az Igazi férfit és az Igazi nőt hajkurássza, miközben lassacskán teljesen felcserélődnek a szerepek.

 

Pedig arra a kérdésre, hogy hol vannak a valódi Férfiak, igen egyszerű a válasz: ott, ahol az igazi Nők. 

 

Vannak még olyan nagybetűs Nők a nagyvilágban, akiknek nem derogál, ha a férfi kinyitja előttük az ajtót vagy kifizeti a vacsora számláját, ha már egyszer ő hívta meg  abba a nyamvadt étterembe. Vannak, akik szívesen válnak olykor gyenge nővé, egy erős férfi oldalán. S ha puritánabb megfogalmazásra váltunk: vannak még olyan nők, akik nem csavargatják a férfiak tökeit, csak azért, hogy aztán azon nyikogjanak, hogy hová tűntek a rendes férfiak. Nos, ők az ún. "magas fenntartású" nők. Mutatom, hogy mire számíthatsz tőlük és mit várnak cserébe tőled (mert csak és kizárólag így működhet a dolog):

 

Intelligencia

Ezek a nők tudják, hogy a butaság egyáltalán nem sikk. Hogy a szép arc egyszer megfakul, de a pallérozott elme örök. Véleményük van. Elveik. Tartásuk. Kiváló beszélgetőpartnerek, miközben remek hallgatóságok. Tájékozottak, olvasottak. Lexikális tudásuk mellett, érzelmi intelligenciájuk is igen fejlett. 

Hogy mit várnak tőled? 

Hát ugyanezt, barátom. Egy ilyen nőt végtelenül untatja a buta férfi. Bár őket azért ritkábban illetik ezzel a jelzővel. Ha olyan egyszerű vagy, mint egy ostoros egysejtű, akkor számíts arra, hogy párra is csak egy hasonló papucsállatkában lelhetsz. 

 

Tisztelet 

Egy "magas fenntartású", intelligens nő tiszteli saját magát és másokat is. Tudja, hogy ki ő és, hogy mennyit ér. Békében él önmagával és a világgal is. Tudja mit képes adni egy Férfinek, de azzal is tisztában van, hogy mit kell visszakapnia ugyanezért. Nem néz hátra, ha füttyögnek neki az utcán, nem heherészik bután, miközben épp rommá alázza a pasija a haverjai előtt. Nem igazgat koronát, ha elesett, de minden vesztes csatából megerősödve tér vissza.

Mit vár el tőled? 

Hogy úgy kezeld, ahogy megérdemli azt. Királynőként, hisz ő is a királyaként tisztel téged. Büszkén vállald a világ előtt és mindig tudd, hogy a barátnőd helye melletted és sosem a talpad alatt van. Egyenrangú felek vagytok, akik elég érettek ahhoz, hogy fel tudják áldozni egyéni szuverenitásukat a szerelem oltárán, de, ha  szükséges, akkor képesek egymástól függetlenül is létezni a világban.

 

Bizalom

Amiért meg kell dolgozni. Egy ilyen Nő már tisztában van azzal, hogy csak az igazán naiv emberek hisznek el mindent, egy messziről jött idegennek. Nyitottan, de tartózkodóan fog hozzád állni mindaddig, még sikerül elnyerned a bizalmát. Ha viszont egyszer megkaptad, azt feltétel nélkül adja majd neked. Ezután már nem fog mindennap azon toporzékolni, hogy hol, mikor, miért, kivel voltál, csaltál. Ezt a fajta bizalmat azonban, tényleg csak egyszer lehet eljátszani, onnan nincs visszaút. 

Mit vár cserébe? 

Nyilvánvalóan a bizalom köre, egy kölcsönösségen alapuló fogalom. 

 

Első hely

Nem elégszik meg kevesebbel. Egy érett nő csak olyan férfi oldalán képes hosszútávon is létezni, akinek az életében övé az első és kizárólagos hely. Legyenek barátaid, hobbid, én-időd, de ha neki péntek este 10-kor szüksége van rád, akkor légy ott. Egyéb esetben elképzelhető, hogy a következő hétvégén már nem téged fog hívni (és elhiheted, hogy ezért nem ő lesz a hibás).

Cserébe: 

Te is megkapod azt a kitüntető figyelmet, amivel csak ritkán ajándékoz meg embereket. Neki is van én-ideje, barátnői, hobbija, munkája. De ha igazán szeret, akkor a kettesben töltött mozit választja, a szombat esti bulika helyett. 

 

Hűség

Egyszer azt olvastam egy cikkben, hogy a hűség döntés kérdése. Hogy nincs olyan, hogy részeg voltam, egyszerűen csak megtörtént, nem tudom mi volt velem... stb. És azt kell mondjam, van benne igazság. Bár a hűség témakörének fejtegetéséhez azért, most kevés lenne ez az egy bejegyzés. 

Mit vár tőled cserébe? 

Feltétlen hűséget. Nem akarja, hogy hármasban csináljátok, nem akar szeretői státusz lenni a feleséged mellett. Nincs elhajlási engedély. Ha ő sem kacérkodik más daliás férfiakkal, pedig hidd, el megtehetné, akkor te sem csaphatod a szelet a hosszúlábú titkárnőnek. Mondjuk, ha valódi Férfinek tartod magad és sikerült megszerezned, majd megtartanod egy ilyen Nőt, akkor nagy valószínűséggel meg sem fordult a fejedben ilyesmi. 

 



 

Egy nagybetűs Férfi tudja, hogy egy valódi Nőért igenis harcolni kell. Hogy az nem fogja könnyedén odaadni magát, hisz helyén van az önbecsülése és tudja, hogy hol a helye a nagyvilágban, de legalábbis a saját életében biztosan. A "magas fenntartás", amit oly bőszen vegzálunk manapság, nem más, mint egy ritka kincs, egy egyre korcsosuló világban. Az igazi Férfi tudja ezt. A magas fenntartású Nők pedig, csak ilyen Férfiakkal állnak szóba.  

Bocs srác, de én a "magas fenntartású" nők közé tartozom!

 

Köszönöm a figyelmet! 

H.Sz. 

Lélekhatár szerz.

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod! 

Továbbiakért kövesd a Lélekhatár Blog Facebook oldalát is!

süti beállítások módosítása