Az 5 legnagyobb motivációs hazugság
2019. január 03. írta: h.Szilvi_

Az 5 legnagyobb motivációs hazugság

Mint minden ilyen lista, természetesen ez is teljes mértékben szubjektív, így egyáltalán nem tartalmaz örökérvényű igazságokat.

Leszögezném azért így elsőre, hogy semmi bajom az optimistákkal, a motiváltakkal, sőt, esküszöm, bár nem értem, de egyáltalán nem izgat, hogy ki és milyen semmitmondó pozitív mantráktól reméli a boldogságát. Van azonban 5 olyan idegesítő motivációs bullshit, ami még nálam is kiveri a biztosítékot. 
hammock-2048858_1920.jpg

Új év - új én 

Feláll a szőr a hátamon, mikor szembejön velem a drága, egy-egy csodálatosan megkomponált, még a monitoron keresztül is illatozó, virágocskás képen. Hogy miért? Egész egyszerűen azért. mert holtbiztos, hogy semmi sem változik meg az új év reggelére. Pláne nem az egész életünk. Maximum másnaposabbak leszünk az átlagosnál, de egyébként semmi extra. 

Félreértés ne essék, nem azzal van a gond, mikor valaki tettrekészen, megújult energiákkal vág neki az újnak és egész évben ezerrel dolgozik a céljai eléréséért, nem, nem ezzel van a gond. Sokkal inkább azzal, hogy ez a csudiszép inspiráció a legtöbbünknél nem tart tovább január másodikánál. 

Tiszta lap 

A másik gyöngyszem. Hogy a viharba létezne már olyan, hogy kapsz egy szépségesen szép, tiszta, hófehér lapot, a régi "koszos" helyett? Mintha csak úgy egyszerűen kiszállhatnánk  a saját életünkből.

A bibi, hogy bár igen, bármikor kezdhetünk új életet (kőkemény munkával), ám a múltunkat akkor se tehetjük semmisé. Ez legalább akkora blődség, mint a 

CSAK gondolkodj pozitívan 

Nem hiába írtam nagybetűvel a csak szót. Mert igen, olykor nagyon fontos, hogy képesek legyünk nehéz helyzetekben is megtartani az optimizmusunkat, ám azzal, hogy elhazudjuk a világnak, milyen csudi boldogok vagyunk, miközben otthon a négyfal között nyüszítünk a fájdalmaktól, hát nem árulok el nagy titkot, többet ártunk, mint segítünk magunknak. Általában úgy folytatják ezt a szíveket lágyító mondatot, hogy

Gondolkodj pozitívan, akkor bármit elérhetsz

Nem, nem és nem. Méghozzá azért nem, mert ez a mondat felettébb hamis üzenetet közvetít. Az egész kicsengése olyan, mintha egyáltalán semmit sem kellene tennünk saját boldogulásunk érdekében.

Mintha elég lenne csak simám álmodozni és várni a sikert, amit csak be kell majd engednünk a bejárati ajtón. Sajnos a legtöbben pont ezt is teszik, várják a csodát. 

Túl jó vagy 

Épp ma olvastam egy cikket, amiben azt mantrázták, hogy azért hagyta el a csajszit a pasikája, mert cicamica egész egyszerűen túl jó volt csórihoz. Azóta is ezen gondolkozok...

Senkinek egy árva pillanatig meg nem fordul a fejében, hogy egyszerűen csak nem voltak kompatibilisek egymással? Tévúton jár az, aki jobbnak hiszi magát másoknál.  Nem érsz többet senkinél (de szerencsére kevesebbet sem). 

Zárásképpen még egy dolgot mondanék azért: az új évben én teljesen bizonyosan a régi maradok, de reménykedem benne azért, hogy, ha eléggé pozitívan gondolkozok, akkor elérem azt a bármit, amit olyan nagyon szeretnék. Ha mégsem sikerülne, akkor húzok egy tiszta lapot, mert holtbiztos, hogy túl jó voltam a régihez. 

Megköszönöm, ha megosztod.

Továbbiakért kövesd a Lélekhatár Blogot Facebookon is.

süti beállítások módosítása