Férfi és nő sosem értheti meg egymást?
2019. január 05. írta: h.Szilvi_

Férfi és nő sosem értheti meg egymást?

Csak mondtam, mondtam és mondtam végeláthatatlanul a monológomat, miközben az én drága egyetlen szerelmem üres tekintettel meredt rám. Ekkor már holtbiztos voltam benne, hogy egyetlen szót sem ért abból, amit lázasan próbálok megértetni vele - saccperkb. két órája.

Ismerős a szitu? Naná, hisz egész egyszerűen van az úgy, hogy bármennyire is szeretnénk jól működtetni egy társkapcsolatot, még csak egymás nyelvezetét sem vagyunk képesek hatékonyan elsajátítani. És ráadásul mindezt nem is én állítom, hanem Gary Chapman amerikai író, aki kidolgozta a szeretetnyelvek elméletét. 

people-2576110_1920.jpg

Alapkérdés: hát mi a fészkes francért nem értjük mi egymást? 

Mert egész egyszerűen nem ugyanazt a (szeretet) nyelvet beszéljük. Ahhoz hasonló a dolog, mint a nők Vénuszról, a férfiak meg a Marsról sztori. 5 különböző szeretetnyelv létezik, s bizony, ha nem azon "szólnak" hozzánk, ami a mi elsődleges (hangsúlyos szó) nyelvezetünk, akkor könnyedén félresiklik majd, az amúgy csiszolatlan gyémántnak tűnő párkapcsolatunk. 

Vannak akiknek a(z)

Elismerő szavak 

szólalnak meg a szív dallamán. Brrr, egyre nyálasabb a mondandóm, na, de sebaj, ilyen is kell - üdv. a szerk. Szóval ők azok, akiknek hiába veszel ajándékot, feleslegesen feccölsz energiát a szatyrok cipelésébe, nekik csak akkor tudsz majd valódi örömöt szerezni, ha pl. megdicséred a frizurájukat. Többet jelent számukra egy - egy elismerő dicséret, mint egy wellness hétvége a resortban. 

Vannak olyanok, mint én, akiknek a

Minőségi idő

jelenti a szerelem testet öltött bizonyítékát. Nekünk hiába zenged a dicshimnuszt, nem kell a gyémánt, nem érdekel semmi más, csak, hogy adj eleget magadból és az idődből. De nem ám csak úgy tessék lássék módra, hanem úgy istenigazából. Minőség, érti? Romi vacsi, szemkontakt és visszakérdezés a mondandómra. Őszintén, nem odavetve. Átlátok rajtad.

Megint másoknak az elsődleges szeretetnyelve, az 

Ajándékozás 

Neki akkor lophatod a szívébe magadat, ha a születésnapjára előrukkolsz valami jó kis meglepivel. Mondjuk biztosan nem veszi zokon majd, ha eltöltöd vele a minőségi idődet, meg szólsz hozzá két szép szót, de elsősorban attól fogja majd szeretve érezni magát, ha kis(nagy) csomagocskát nyomsz a kezébe, kifejezvén általa, hogy mennyire imádod is őt.

És vannak, akik 

Szívességek

által érzik magukat nélkülözhetetlennek mások életében. Rengeteget jelentenek számukra az olyan "segítségek", melyekkel megkönnyíted az életüket. Tőlük akkor számíthatsz csóközönökre, ha elmosogatsz, bevásárolsz, kitakarítasz helyettük. 

És végezetül vannak, akik 

Testi érintések 

által érzik, hogy igazán szeretik őket. Nyilván ez a pont mindannyiunknak rendkívül fontos és másodlagosan, de legalábbis harmadlagosan biztosan mind beszéljük ezt a nyelvet, ám vannak akiknek ez szerepel a legelső helyen. Akiknek egy ölelés valóban többet mond, minden szónál. 

Ha szeretnéd tudni, hogy melyik a te elsődleges szeretetnyelved és melyikeket "beszéled" még nagy százalékban, akkor ide kattintva kitöltheted az erre vonatkozó tesztet. 

Jó hír, hogy elvileg az összes szeretetnyelvet beszéljük, már csak azt kell összeegyeztetnünk, hogy a megfelelőn szóljunk egymáshoz. Sok sikert! 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Továbbiakért kövesd a Lélekhatár Blog Facebook oldalát is!

 

süti beállítások módosítása