Milyen egy igazi Férfi?
2019. január 17. írta: h.Szilvi_

Milyen egy igazi Férfi?

Magas, jóképű, tele van a bukszája és azonnal benedvesedik a bugyikám, ha a közelembe merészkedik. Vagy mégsem? 
black-and-white-1283231_1920.jpg

Nem. Egy valódi Férfi, legyen az gazdag, szegény, izmos, cingár vagy lóképű a jóképű helyett, elsősorban csak egy ember. Egy ember, akibe jobb esetben több érzés szorult, mint a teáskannába és akinek ugyanúgy vannak félelmei, szorongásai és megoldásra váró problémái, mint bárki másnak a világon. 

Hogy kinek-mi a Férfi zsánere, azt most nem fogjuk boncolgatni,  hisz mindenki másra gerjed. Csak egy példa: milliók imádják, én mégis  frászt kapok a Ronaldo típusú selyemfiúktól. - Na, de ki a frászt érdekel, hogy én mire bukok? - jogos a kérdés. 

Folytatom is inkább azzal az 5 dologgal -tulajdonsággal, ha úgy tetszik, ami megkülönbözteti a valódi Férfit, a sráctól, hapsitól vagy pasitól. Ilyen például az, hogy 

Tiszteli a Nőt 

Egy egészséges önértékeléssel rendelkező Férfi, nem fél a női nemtől. S minekután nem fél tőle, nem is akarja maga alá gyűrni azt. Illetve dehogynem. Ott, mindenképp, de az élet egyéb területein egyáltalán nincs szüksége ilyesmire.

Egy valódi férfi nem érez késztetést rá, hogy határokat szabjon hódolata "tárgyának". Tiszteli, mint embert, mint nőt és társat. Minden esetben egyenrangú félként kezeli őt.  

Nincs szüksége státuszszimbólumokra 

Nem kell péniszt hosszabbítania sportautókkal és semmi szüksége egy díszmadárra az oldalán, a vállalati vacsorán. Nem azért "tart" barátnőt, hogy villoghasson vele mások előtt.

Egy igazi Férfi, legyen az bármilyen pénzes is, nem szereti a megalkuvást. Untatják a futószalagon gyártott cicababák, akik ideig-óráig szórakoztatóak ugyan, de nem szívesen vállalná fel őket az ember ország-világ előtt. Hogy is szokták mondani? - Jó, jó , de otthonra nem kéne. 

A fentebb említett két dolognak akkor lehet birtokában a nagybetűs Férfi, ha alapvetően

Intelligens 

Bár leggyakrabban nálunk, nőknél szokás emlegetni a butácska jelzőt, sajnos egyre több a versenyző a másik csapatban is. Pedig nincs annál lohasztóbb, mikor egy férfi nem rácáfol, hanem egyenesen ráerősít az őt körüllengő sztereotípiákra. Sajnos a kevésbé intelligens delikvensek vágyainak beteljesülését, valóban két sör és a tv távirányító jelenti. 

Férfias

Hát kinek, mi a férfias ugye? De vannak olyan  tulajdonságok is, amit hellyel-közzel mindenki a férfias jelzővel illet. Ilyen például az, hogy egy igazi férfi erős. -De nagyon fontos, hogy ez ne csak a tricepszméretében mutatkozzon meg.-

Egy igazi Férfi felelősséget vállal a tetteiért. Kiáll magáért és másokért. Ja és semmiféleképpen nem ijed meg és kiabál rám, hogy azonnal  szedjem le azt a pókot a sarokból - megtörtént eseményeken alapuló mondat-

A legfontosabb dolog pedig, ami megkülönbözteti a srácot, a Férfitől, az, hogy utóbbi

Nem fél kimutatni az érzéseit

Akkor sem, ha a közvélekedés szerint az nyálas, meg gyáva és kicsit sem férfias dolog. Éppen, hogy az a gyáva, aki egész életében színjátékot játszik. Egy igazi Férfi tudja ezt.

Nem fél bevallani (legalább önmagának) , hogy olykor nála is elszakad a cérna. Hogy neki is vannak rossz napjai és a közhiedelemmel ellentétben több gondolat is cikázik a fejében a szex és sör kombónál. 

Mi nők talán ott követjük el a legnagyobb hibát, hogy a tökéletes társra várakozunk, miközben hajlamosak vagyunk elfelejteni azt a tényt, hogy a Férfiak is csak hétköznapi emberek. Nem fáradhatatlan Terminátorok, nem világokat megmentő Bosszúállók és nem is érzések nélkül létező robotok. 

Nem fehér lovon vágtázó, kidolgozott testű, jóképű idegenek, akik csak azért születtek a földre, hogy megmenthessenek minket a sárkánytól. Nem Szupermenek.

Csak emberek. Olyanok, akik olykor nőket megszégyenítő módon tudnak szeretni. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 

és, hogy ne maradj le semmiről. 

kövesd a Lélekhatár Blog Facebook oldalát.  

süti beállítások módosítása