Élj szabadon- 8 dolog, amiért neked sem kellene magyarázkodnod!
2018. július 29. írta: h.Szilvi_

Élj szabadon- 8 dolog, amiért neked sem kellene magyarázkodnod!

Egész gyermekkorunkban azt sulykolták belénk, hogy itt bizony szabályok vannak, amiknek meg kell felelnünk, mert ha nem, hát ki tudja mit fog szólni a szomszéd Erzsike néni vagy a Pistabá' a 62. utcából. Hát nehogy már szégyenbe hozd anyádékat! Minden bizonnyal sokan hallottuk ezeket drága szüleink szájából. Azt azonban már csak kevésszer kérdezték meg tőlünk is, hogy valójában mi mit szeretnék. Jobb esetben egy idő után, ahogy kezdünk felnőtté válni, megtanulunk a saját szabályaink szerint élni. Ehhez viszont jónéhány, mindaddig kőbe vésett elvárástól kell megszabadulnunk. Mondok is rögtön 8 olyan dolgot, amiért bizony senkinek sem lenne szabad magyarázkodnia másoknak:

 

 

Külső 

Az első, amit mindenki lát, ugyebár. És sokszor az utolsó is (sajnos), amire kíváncsiak. Még az ember tulajdon rokonsága is hamarabb észreveszi azt, ha felszedett néhány kilót, mint azt, hogy rosszkedvű. Ilyenkor kellene ugye magyarázkodásba kezdeni, hogy, hát igen, kevés időm jutott mozogni meg stb. De ezt felejtsük el gyorsan. Azóta nem magyarázkodok senkinek a külsőm miatt, mióta folyton olyanok kövéreznek le, akik valószínűleg már a saját nemi szervüket is régen látták a sörhasuktól. 

 

Érzések 

Ha azt mondod, hogy neked valami rosszul esik, hát nehogy már még órákig kelljen magyarázni a miérteket. Sem a rossz, sem a jó érzéseidet nem kell bizonygatni senkinek sem. 

 

Barátok

Szerencsére már egyre több helyen hallani, hogy az ember igenis válogassa meg a barátait. Nem kötelező jóban lenni senkivel sem, csak azért, mert más is haverkodik vele. Valahogy úgy vagyunk ezzel, hogy minél idősebbek leszünk, annál kevesebb barátunk marad. De könnyen meglehet, hogy ők már végig velünk maradnak. 

 

Párkapcsolat

Nem, nem olyat kell választani, aki tetszik az anyámnak. Amolyan egyszerű okból kifolyólag, hogy nem ő fog vele élni, hanem én. Nem mondom, hogy ártana, ha az ember meghallgatja a körülötte lévő emberek véleményét is, hiszen sokszor az érzelmi befolyásoltság hiánya miatt, ők sokkal jobban látják a helyzetet, de azért muszáj bizonyos keretek között maradni. Nem kellene szakítani csak azért Ádámkával, mert a szüleim szerint nem illik hozzám. 

 

Karrier

Ha home office-ba dolgozol, akkor ott. Ha 40 éves vagy és még mindig a karriered szerepel az első helyen, lelked rajta. Csak az számít, hogy te boldog legyél. A 21. században sajnos, kis hazánkban még mindig nem tudnak mást elképzelni az emberek, mint a robotot a gépgyárban. Három - négy műszakban. Ha te ne adj isten vállalkozó vagy és imádod a munkád, az egyet jelent kb. egy istenkáromlással. Elvárnák, hogy sűrű elnézések közepette kullogjál szépen vissza az alkalmazotti világba és sűrűn köszöngessed meg a minimálbéredet. Na, akik így gondolkodnak, azoknak pláne nem kell magyarázni semmit sem.

 

Gyerek

Nálunk nőknél szokott ez központi téma lenni, pláne így 30 felé. És persze szorosan kapcsolódva a karrier témakörhöz. Még ma is könnyedén kövezés járna annak  a nőnek, aki nem teljesíti a princípiumot és a karrierjét választja a pelenkák helyett. Egyenjogúság, meg fejlettség meg stb. ide vagy oda, napi szinten várnak idegen emberek magyarázatot egy olyan kérdésben, ami kizárólagosan csak az egyénre tartozna. 

 

Különböző nézetek 

Valaki elmeséli nekem a jövőbeni terveit, elgondolásait, én meg azonnal megpróbálom lebeszélni róla, majd rögvest ráerőszakolom a saját elképzeléseimet. Na, ez az, amit én nem csinálok. Egy ideje már az élni és élni hagyni elvet alkalmazom. Próbáld ki te is, remek dolog! :)

 

Vallás, politika

A két legtöbb parázsvitát kiváltó momentum, mely olyan vérremenő csatározásokat eredményez még ma is, hogy az ember nem győz pillázni. Példának okáért, nézd meg a legutóbbi közéleti cikkem: link.

 


Summa summarum: törődj magaddal! Egyébiránt meg, Péterfy Novák Éva szavaival értek egyet, mikor is azt mondta, hogy járjon mindenki a saját wc-jébe üríteni. Mindenkinek van otthon sajátja nem igaz? Na, abba tedd le szépen a frusztrációidat, sértettséget, meg a rossz gyerekkori emlékeidet. #Peacelove

 

Ti mit gondoltok? 

Köszönöm a figyelmet! 

H.Sz. 


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! 

Továbbiakért kövesd a Lélekhatár blog Facebook oldalát is!

süti beállítások módosítása