8 bombabiztos tipp - Ha betartod őket, garantált a Boldogság!
2018. december 04. írta: h.Szilvi_

8 bombabiztos tipp - Ha betartod őket, garantált a Boldogság!

Ha jól belegondolunk, már a cím is csak holmi kattintásvadászat, hiszen a boldogság, mint olyan, mindenkinek mást jelent. Ha valami furmányos módon sikerülne is definiálnunk a boldogság fogalmát, akkor sem létezik annak eléréséhez semmiféle tuti biztos tipp. Pláne nem 8. A szám viszont kell a címbe, azt írták a marketinges oldalon - a szerk. De lépjünk is gyorsan túl azon, hogy mennyi minőségi tartalmat szolgáltat nekünk manapság a net vagy, hogy mennyit k@rválkodunk a nézettségért.

Tippeket és boldogságot ígértem. És én mindig megtartom, amit ígérek. 
composing-2925179_1920.jpg

 

A 8 tipp egy elismert pszichiátertől ( Dr. Marx Pemberton) származik, akinek sem a munkásságát, sem a személyiségét, sem semmilyét nem fogjuk megkérdőjelezni. Nem az én formám. A 8 tippben viszont jócskán találok kivetnivalót. S, hogy most hangot is fogok adni neki, az egyik legjellemzőbb tulajdonsága a LélekHatár blognak. Gondolkodom, nem csak létezem. Alapelv.   

# Ne aggodalmaskodj minden miatt! 

Jóviccmóric. Legalábbis, ha nagyobb gondjai vannak az  embernek annál, minthogy mit vegyen fel, ha jön a szombat este és menni kell az esti buli, buli, buli, bulikába. Nehéz ügy azért ez a nem aggodalmaskodás, mikor üres a hűtő, sorakoznak a csekkek és Sorosismárakerítésenbelülvan. Még mindig nem politizálunk. 

# Légy kedves magadhoz!

Legyél. Ám az öndicséret büdös. Mondják. Túlszeretni magam meg beképzeltség. Az önostorozás meg pszichiáterhez juttat, ahogy azt a példa is mutatja. Akkor meg mihez kezdjek magammal? Talán az lehet a megoldás, hogy nagyon is szeressem magam, csak ne verjem nagy dobra? Ha valakinek van jobb ötlete, szóljon nyugodtan. Kedvelem a gondolkodókat.

# Másokkal is légy az!

Mármint kedves. Tudod, a mosolyogj rájuk és visszamosolyognak sztori. Meglátszik azért, hogy külföldi az ipse. Magyarországon, ha sokat vigyorogsz, max bolondnak néznek. Vagy esetleg elrontják a virágos jó kedvedet.

# Keress másik munkát! 

 Remek tipp. Én, mint munkahelyszédelgő, tudnék erről mesélni. De nem fogok. Annyi igazság van azért a dologban, hogy kár egy egész életet elpocsékolni olyan helyen, amit nem szeretünk.

# Fogadd el az embereket vagy lépj tovább! 

Sarkalatos pont, az egyetlen, amivel teljes mértékben egyetértek. Annyi finomítással, hogy bazi nehéz lesz elfogadni az embereket. A butákat például. Azoktól engem speciel kiver a víz.

Nem, nem attól, amelyik kérdez, ha nem tud valamit. Attól, aki nem kérdez, mert szentül meg van győződve a saját igazáról. Őket és még számos emberfajtát jobb messzire elkerülni. Nem tudod megváltoztatni! Még magadat is csak nehezen basszus, nemhogy egy másik felnőtt, kiforrott személyiségű egyedet.

# Mondd el, amit érzel!

Kiegészítésképpen hozzáírnám, hogy mondd csak, de ne mindenkinek! Mert lesz, aki visszaél majd az őszinteségeddel. Illetve többen lesznek azok, akik hátba szúrnak vele, mint akik nem. Így pontos. Egyébiránt meg igen, ki kell mondani, ha szereted, ha megbántott, ha örömet okozott. Túl rövid az élet ahhoz, hogy még az érzéseinket is magunkban őrizgessük.

# Mondj nemet! 

Igen! :) A viccet félretéve, azért egészen furcsa dolog, hogy felnőtt embereket külön meg kell erre tanítani. Mármint fura elmagyarázni valakinek azt, hogy egy életed van, úgy éld, ahogy neked tetszik... Pedig valóban nem könnyű vállalni önmagunkat. Paradoxon. Figyeled milyen szavakat tudok? És még csak okos sem vagyok ...    

# Ne hajtogasd, hogy jól vagy, ha nem igaz!

Mondom én ezt mindig. De süket füleket találok mindenhol. Pedig már a szakma sem győzi eleget hangsúlyozni, hogy nem söprögetünk mindent a szőnyeg alá, mert a rengeteg elfojtás komoly testi - lelki problémákhoz fog vezetni. 

Kiegészítés: nem esünk át a ló túloldalára. Ha megkérdezem spontán a facen, hogy na mizu? Akkor nem öntöd rám az elmúlt 10 év fájdalmát. Arra ott van a terapeuta, tessék menni terápiába. Mondja mindig a Bihari Viki és baromira igaza van. 

 Na szóval, ha kipróbáljuk a pszichiáterbá' szakértő tippjeit és mellé nem vesszük túl komolyan magunkat, könnyen meglehet, hogy máris tettünk egy lépést afelé a bizonyos boldogság felé.

Tudja valaki, hogy ki az a Boldogság ? Mostanában mindenki őt hajkurássza! 

 

Köszönöm, ha megosztod! 

Kövesd a Lélekhatár Blogot Facebookon

és Instán is! 

süti beállítások módosítása